Bagietka z figami i szynką dojrzewającą

Bagietka z figami i szynką dojrzewającą to pomysł na pyszną jesienną kanapkę dla tych, którzy cieszą się z sezonu na figi. Jeśli je lubicie to zdecydowanie polecam tą prostą przekąskę.

Składniki:

  • bagietka
  • łyżka masła
  • 80g francuskiej szynki dojrzewającej
  • 2 świeże figi
  • 40g koziego sera
  • garść liści rukoli lub innej zieleniny

Bagietka z figami i szynką dojrzewającą, przygotowanie:

Bagietkę przekrój wzdłuż i posmaruj masłem. Ułóż na niej plastry szynki dojrzewającej. Figi umyj i pokrój na plastry. Następnie ułóż je na szynce. Wykończ kanapkę rukolą i kozim serem. Smacznego!

Jeśli spodobała Ci się Bagietka z figami i szynką dojrzewającą to sprawdź też inne moje wpisy z kanapkami

By być na bieżąco z najnowszymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych

Dodaj komentarz

Translate »