Jeśli znudziła się fasolka szparagowa z bułką tartą to warto jako alternatywę przygotować fasolkę z boczkiem. To proste i szybkie danie, który świetnie posłuży jako przekąska, a przy nieco większej porcji może posłużyć za szybki obiad.

Fasolka szparagowa z boczkiem

Składniki: (na około 3 porcje)

  • 600g fasolki szparagowej
  • 250g boczku
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli

Fasolka szparagowa z boczkiem, przygotowanie:

Odetnij końcówki fasoli szparagowej, a po chwili ją umyj. Następnie ugotuj ją do miękkości. Młoda fasolka gotuje się dość szybko i wystarczy 5-7 minut. Nieco starsza gotuje się 10-15 minut. Gdy się ugotuje odcedź ją. W międzyczasie. Wówczas dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku i fasolkę. Wymieszaj całość dokładnie by fasolka dokładnie obtoczyła się nieco w kostkach skwarków z boczku i wytopionym tłuszczu. Smacznego!

Jeśli spodobała Ci się fasolka szparagowa z boczkiem sprawdź też inne moje wpisy z przepisami na dania strączkowe

By być na bieżąco z najnowszymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych

Dodaj komentarz

Translate »