Klasyczna fasolka szparagowa z bułką tartą czyli tradycyjne danie w sezonie na fasolkę, którą chyba każdy z nas zna ze swojego rodzinnego domu chociaż dobrze zdaje sobie sprawę, że jedni ją kochają, a inni jej nienawidzą. Pomimo, że wydaje mi się, że każdy wie jak ją przyrządzić to przygotowałem krótki wpis na jej temat, ponieważ traktuje tego bloga jak kulinarny album. Jeśli jednak ktoś nie potrafi to w dalszej części wpisu znajduje się prosty sposób przygotowania.

Składniki:
- 500g fasolki szparagowej
- 50g masła
- 4 łyżki bułki tartej
- szczypta soli
Przygotowanie:
Odetnij końcówki fasoli szparagowej, a po chwili ją umyj. Następnie ugotuj ją do miękkości. Młoda fasolka gotuje się dość szybko i wystarczy 5-7 minut. Nieco starsza gotuje się 10-15 minut. Gdy się ugotuje odcedź ją. W międzyczasie na patelni roztop masło. Gdy się rozpuści dodaj bułkę tartą i smaż ją do momentu zarumienienia. Wówczas dodaj szczyptę soli do smaku i fasolkę. Wymieszaj całość dokładnie by fasolka dokładnie obtoczyła się w bułce. Smacznego!