Czy są tu fani jajecznicy? Tak, to pytanie retoryczne, gdyż trudno nie lubić jajecznicy. Dla mnie to jedno z ulubionych śniadań, które nie dość, że jest smaczne to w dodatku bardzo sycące i dodaje energii na dużą część dnia. Dziś w wersji z boczniakami

Składniki: (dla jednej osoby)
- Jajka (u mnie 3)
- 100g boczniaków
- Łyżka masła klarowanego
- Sól
- Pieprz
Umyj boczniaki. Jeśli chcesz mieć mniejsze kawałki możesz je pokroić. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć boczniaki. Smaż je przez kilka minut do zarumienienia. W międzyczasie do miski wbij jajka. Dodaj do nich przyprawy. Roztrzep je do momentu aż zaczną się pienić. Gdy boczniaki odpowiednio się usmażą wlej masę jajeczną i smaż na średnim ogniu do uzyskania kremowej konsystencji cały czas mieszając. Smacznego!
By być na bieżąco z nowymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych!