Koktajl jogurtowo-jagodowy

Koktajl jogurtowo-jagodowy to jeden z pysznych pomysłów na wykorzystanie owoców w sezonie na jagody. Orzeźwiający napój idealnie smakuje schłodzony lub z kostkami lodu.

Koktajl jagodowy

Składniki: (składniki na 4-5 porcji)

  • litr jogurtu naturalnego
  • 300g jagód
  • opcjonalnie łyżka miodu, cukru lub innego słodzika
  • opcjonalnie kilka kostek lodu

Przygotowanie:

Jogurt dobrze schłódź w lodówce przez kilka godzin przed wykorzystaniem. Jagody umyj i ususz. Umieść jogurt i jagody w jednym naczyniu. Jeśli chcesz dodaj wybrany przez siebie słodzik lub kostki lodu. Zmiksuj całość na jednolity, pienisty koktajl. Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się koktajl jogurtowo-jagodowy sprawdź także inne wpisy z deserami owocowymi

By być na bieżąco z najnowszymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych

Dodaj komentarz

Translate »