Dziś danie niezwykle proste i w zasadzie takie, które robi się samo. Wystarczy jedynie przyprawić kurczaka, przygotować bulion, wstawić do piekarnika i czekać, a później delektować się pyszną kaszą.

Składniki: (4 porcje)
- 8 pałek kurczaka
- Szklanka Pęczaku
- Dwie szklanki bulionu drobiowego
- 300g pieczarek
- Papryka słodka wędzona
- Sól
- Pieprz czarny
- Pieprz ziołowy
- Cząber
Pałki kurczaka umyj i włóż do miski. Natrzyj je przyprawami. Pieczarki dokładnie umyj i pokrój na mniejsze części. Przygotuj naczynie żaroodporne. Na jego dnie wysyp kaszę pęczak. Ułóż na niej pałki kurczaka. Całość zalej bulionem. Przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 60-70 minut co jakiś czas kontrolując ilość bulionu. Jeśli pęczak zbyt szybko go wchłonie dodaj go jeszcze trochę lub wlej nieco wody. Smacznego
By być na bieżąco z nowymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych!