W kwestii kanapek to jednymi z moich ulubionych są te z pastą z makreli i jajek. To bardzo szybkie i proste w przygotowaniu smarowidło, więc idealnie sprawdzi się na śniadanie.

Składniki:
- duża makrela wędzona
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- łyżka ulubionej musztardy (u mnie jest to musztarda dijon)
- szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
- garść posiekanego szczypiorku
Jajka ugotuj na twardo, 8 minut od momentu rozpoczęcia wrzenia wody. W międzyczasie oddziel mięso ryby od ości. Gdy oderwiesz całe mięso sprawdź dokładnie w palcach czy nie ma jeszcze jakiejś małej ości. Wyciągnij je i gdy ostygną obierz ze skorupek i posiekaj nożem. Makrelę i jajko umieść w jednej misce. Dodaj majonez i musztardę. Dokładnie wymieszaj całość. Posiekaj szczypiorek i posyp nim pastę z wierzchu. Posmaruj nią swoje ulubione pieczywo i delektuj się smakiem!
By być na bieżąco z nowymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych!