Salsa de aguacate con queso czyli serowa salsa z awokado to pyszna przystawka w latynoskim stylu. To pyszna pasta lub dip do pieczywa, tortilli i innych przysmaków z Ameryki Południowej. Przygotowuje się ją z awokado i serka śmietanowego i soku z limonki, który ożywia tą kompozycje smakową. Jeśli lubisz awokado poniższy przepis zdecydowanie jest dla Ciebie.

Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 250g serka śmietankowego (w typie serka philadelphia)
- sok z limonki
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Salsa de aguacate con queso, przygotowanie:
Obierz awokado, a następnie wyjmij pestki. Rozgnieć je i wymieszaj z serkiem śmietankowym. Przy dobrze dojrzałym awokado możesz zrobić to widelcem, jeśli jest zbyt twarde użyj blendera. Dodaj sok z cytryny, a a koniec dopraw całość do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj całość dokładnie. Smacznego!