Salsa de aguacate con queso czyli serowa salsa z awokado to pyszna przystawka w latynoskim stylu. To pyszna pasta lub dip do pieczywa, tortilli i innych przysmaków z Ameryki Południowej. Przygotowuje się ją z awokado i serka śmietanowego i soku z limonki, który ożywia tą kompozycje smakową. Jeśli lubisz awokado poniższy przepis zdecydowanie jest dla Ciebie.

Salsa de aguacate con queso, śmietankowa salsa z awokado

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 250g serka śmietankowego (w typie serka philadelphia)
  • sok z limonki
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Salsa de aguacate con queso, przygotowanie:

Obierz awokado, a następnie wyjmij pestki. Rozgnieć je i wymieszaj z serkiem śmietankowym. Przy dobrze dojrzałym awokado możesz zrobić to widelcem, jeśli jest zbyt twarde użyj blendera. Dodaj sok z cytryny, a a koniec dopraw całość do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj całość dokładnie. Smacznego!

Jeśli spodobała Ci się salsa de aguacate con queso to sprawdź także inne moje wpisy z przepisami kuchni ameryk

By być na bieżąco z najnowszymi wpisami zaobserwuj bloga w mediach społecznościowych

Dodaj komentarz

Translate »